Démonické pasti - Dvořák, Otomar, 1951- (České záhady, 2008)
Známý záhadolog vás již potřetí vás zve na dobrodružné putování (v XYZ již vyšly Největší české záhady a Neuvěřitelné jevy a podivuhodné bytosti). Existují v našich lesích brány, jimiž se dá projít do jiného času? Opravdu tlupa přízračných pekelných lovců dodnes vyjíždí na "divokou honbu", aby krajem šířila děs a zkázu? Jak souvisí proslulá Ďáblova bible se zeleným mužem a dřevěnými upíry? Proč bludičky nesnášejí lidský hlas?