Kluk s medovýma očima : (A ty vysmahni, demente!) - Denková, Melita, 1951- (Knižní klub, 2007)
I druhé pokračování příběhu má formu deníku, kterou umocňuje grafická podoba stránek. Čtrnáctiletá Maxi si opět dychtivě zaznamenává každou chvilku svého života. Jsou prázdniny, u dědečka je nuda, ale najednou se objeví kluk. Zpočátku nic moc, ale nakonec Maxi zjistí, že je to ta jediná a pravá láska. Maxiny glosy jsou vtipné, ostré, nemilosrdné a někdy romantické až k zbláznění.